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Vegan Restaurant Milan | 2022

Vegan restaurant in Milan. Last project I’m working on.

The idea is to create a connection between the aesthetics of the place and the product offered. The two owners / Chefs love details and meticulously take care of every aspect of their vegan cuisine.
All products are selected with love and cooked with passion. The space expresses this attitude and indirectly tells of the care and love for food of the two Chefs.
The intimate dimension of the meal is framed in a dimension that is equally cozy and full of identity.

Concept section for a small vegan restaurant in Milan.

Monaco Milano Italian Pasta Bar
Monaco | Milano Italian Pasta Bar

Questo progetto rappresenta per noi l’evoluzione del Ristorante Italiano: L’Italianità Contemporanea.

Un format per un Pasta Bar”milanese” con target internazionale (location Milano e Monaco).

L’idea nasce dalla necessità di rompere con l’immagine tradizionale della tovaglia a quadretti rossi della trattoria Bolognese.

Un Ristorante Italiano con cucina tradizionale a base di piatti di pasta, non deve essere per forza un vecchio clichè. In un ambiente sofisticato ma accogliente proprio delle case milanesi, puoi trovare la tradizione dei ravioli in brodo fatti a mano come li faceva la nonna e gli spaghetti alle vongole al dente. Siamo partiti dal nome per comunicare un luogo alla mano in cui bere e mangiare. Per iniziare con un aperitivo e poter finire con una cena.

Abbiamo inserito molti elementi che omaggiano il design e la moda italiani. Perchè Milano rappresenta soprattutto questo. Un elegante palette colori e materiali crea armonia e restituisce al cliente sensazioni di benessere. I colori sono delle tonalità della natura, i verdi e le terre. Gli elementi di decorazione e quelli estetici sono infatti la chiave per questo Format.

Abbiamo voluto rappresentare così i diversi scenari che rappresentano questa città:

Moda nei colori, Design negli arredi e riferimenti geografica nelle decorazioni a parete espressa con le carte da parati.

Carte da parati di Wall & Decò, lluminazione di Foscarini, Vibia e OLuce, cementine di Mut

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This project represents for us the evolution of the Italian restaurant.

A format for a “Milanese” restaurant with an international target (location Milan and Munich).

The concept stems from the need to dissociate from the traditional image of the red checkered tablecloth of the Bolognese trattoria.

An Italian restaurant with traditional cuisine based on pasta dishes does not necessarily have to be represented by an old cliché. In a sophisticated but welcoming environment typical of the Milanese houses, you can find the tradition of handmade ravioli in broth as grandma used to make them and spaghetti with clams “al dente”.

We have included many elements that pay homage to Italian design and fashion, because above all Milan is represented by these. An elegant palette of colors and materials creates harmony and well-being to the customer. The colors are shades of nature, greens and earths. The decorative and aesthetic elements are in fact the key to this Format.

We wanted to represent the different scenarios that represent this city in this way:

Fashion in colors, Design in furniture and geographical references in wall decorations expressed with wallpapers.

Wallpapers by Wall & Decò, lighting by Foscarini, Vibia e OLuce, cement tiles by Mutina

Expo 2015 | Food and kitchen Consultant

Padiglione Brasile | Padiglione Vanke – China

Consulenza specialistica: studio di fattibilità padiglioni, verifica spazi tecnici, dimensionamenti e flussi
.

Studio della logistica intesa come movimentazione food and beverage e                       verifica tecnica dei layout.

Padiglione Vanke – China progettato da Daniel Libeskind                                      Padiglione Brasile progettato dallo studio Studio Arthur Casas.

Cliente:  MIC  mobility in chain | www.michain.com |

“Food is the most primitive form of comfort.” Sheilah Graham

Ristorante Aziendale Uffici BNL | Roma Tiburtina

Consulenza specialistica

Analisi e verifica layout aree nuova mensa e cucina. Analisi e verifica del sistema flussi personale e utenti. Analisi e verifica dimensionamenti aree di distribuzione e aree tecniche cucina e  retri – linee guida con ipotesi migliorativa. Analisi e verifica delle attrezzature – linee guida con ipotesi migliorativa.

Un concept di ultima generazione risponde a molteplici esigenze e soddisfa più target, questo significa riuscire ad essere flessibili nello spazio, grazie ad un layout fluido.

 

Specialist advice

Analysis and verification of the layout of the new canteen and kitchen areas. Analysis and verification of the personnel and user flows system. Analysis and verification of distribution areas, kitchen and technical areas – design guidelines and enhanced design scenarios. Analysis and verification of equipment – design guidelines and enhanced design scenarios.

A latest generation concept responds to multiple needs and satisfies multiple targets, this means being able design flexible spaces, thanks to a fluid layout.

for the architect Poalo Mantero | Paolo Mantero Associati | photo Beppe Ras

Creare molteplici soluzioni per poter arrivare a un maggior numero di utenti!